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Recipe: Perfect Orecchiette e Rape

Orecchiette e Rape. Cook the broccoli rape in abundant salted water in a large pasta pot, uncovered. Use a slotted spoon or sieve to scoop the rape out of the water drain it into a bowl of ice water to stop the cooking process. Cook the orecchiette in the same pot and drain.

Orecchiette e Rape Cime di rapa, also known as broccoli rabe or rapini, can be a little tricky to find outside of Italy, so use tenderstem broccoli if it's unavailable. Learn how to make orecchiette pasta with our handy guide. The Orecchiette con le Cime di Rapa (Orecchiette Pasta with Turnip Tops - Broccoli Rape) are one of the most representative dishes of Apulia, especially in the province of Bari. You can have Orecchiette e Rape using 6 ingredients and 10 steps. Here is how you cook it.

Ingredients of Orecchiette e Rape

  1. Prepare 500 gr of Farina di Semola.
  2. You need 250 gr of Acqua.
  3. You need 5 gr of Sale.
  4. It's 300 gr of Rape.
  5. It's 5 gr of Alici sotto sale.
  6. You need 15 gr of Olio Extravergine d’Oliva.

The secret of this dish lies in the optimal cooking of vegetables with pasta, the experience and knowledge of raw materials allow to obtain a perfect dish. Orecchiette are little bowl shaped pasta that are made by hand with flour and water in Italy, particularly around Apulia. Broccoli rabe makes a tasty, healthy vegetarian sauce although I do give a variation using a little pancetta. Orecchiette can generally be found in any Italian specialty stores.

Orecchiette e Rape instructions

  1. Impastare la Farina di Semola con Acqua e Sale.
  2. Una volta raggiunto un Impasto omogeneo far riposare per 10/15 minuti.
  3. Dividere l’Impasto in più parti e stenderla in modo da avere un cordoncino da circa 1cm.
  4. Aiutarsi con un coltello e creare l’Orecchietta con 1cm di pasta.
  5. Una volta terminate le Orecchiette lasciarle asciugare per 1 ora.
  6. Portare l’acqua in ebollizione e immergervi le Rape.
  7. Come l’acqua riprende il bollore immergervi le Orecchiette.
  8. Durante la cottura delle Orecchiette mettere in un pentolino l’Olio e far soffriggere le Alci.
  9. Una volta scolate le Orecchiette con le Rape mettere il tuo in una coppa e aggiunge l’Olio Extravergine d’ Oliva soffritto con le Alici.
  10. Amalgamare il tutto e dividerlo in porzioni.

Ciao a tutti, oggi voglio deliziarvi con la ricetta delle orecchiette con broccoli. E' un piatto della tradizione pugliese. Ci sono diverse versioni, io vi presento la mia. The pasta's "little ears," as "orecchiette" translates, are the perfect shape to scoop up the chunkier sauce. Pair this dish with a glass of Primitivo or Aglianico wine for a perfectly traditional Pugliese meal.

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