Tiramisù. Tiramisu (from the Italian language, spelled tiramisù, [ˌtiramiˈsu], meaning "pick me up" or "cheer me up") is a coffee-flavoured Italian dessert. It is made of ladyfingers (savoiardi) dipped in coffee, layered with a whipped mixture of eggs, sugar and mascarpone cheese, flavoured with cocoa. The recipe has been adapted into many varieties of cakes and other desserts.
Add mascarpone cheese and beat until smooth. Tiramisù means "pick me up" in Italian and aptly describes this dessert traditionally made from savoiardi or ladyfingers or sponge cake, espresso coffee, mascarpone cheese, egg whites, yolk and sugar. The biscuits are sprinkled with strong coffee, and then embedded in a thick rich custard. You can have Tiramisù using 6 ingredients and 4 steps. Here is how you achieve that.
Ingredients of Tiramisù
- Prepare 100 g of zucchero.
- It's 500 g of mascarpone.
- Prepare 300 g of savoiardi.
- It's Q.b of caffè non zuccherato.
- It's Q.b of cacao Amaro.
- It's 4 of uova.
With Vittoria Puccini, Orso Maria Guerrini, Fabio De Luigi, Niccolò Senni. Antonio, a representative of medical supplies with no success, finds a brilliant way to present himself to the costumers and improve his sales: the special tiramisù (an italian dessert) made by his beautiful wife Aurora. Tiramisù is best made the day before so the flavours meld, but it also keeps well for a few days and the flavours become more melded as they sit and brew. Attach the whisk attachment to the mixer, or use a handheld mixer.
Tiramisù step by step
-   Separiamo i tuorli dagli albumi e uniamoli allo zucchero.
- Montiamoli per bene con le fruste elettriche o una planetaria fino ad ottenere un composto chiaro e spumoso. Dopodiché aggiungiamo il il mascarpone già fuori frigo da 5 minuti per renderlo più morbido, e amalgamiamo.
-   A parte, in un altro contenitore, montiamo gli albumi a neve ben ferma quindi uniamoli ai tuorli montati con lo zucchero, poco alla volta, mescolando delicatamente dal basso verso l'alto per non smontarli.
- Creiamo uno strato di crema al mascarpone sul fondo di una pirofila (la nostra è quadrata da 20x20 cm circa) . Disponiamo i savoiardi (inzuppati velocemente su entrambi i lati nel caffè freddo e non zuccherato) l'uno accanto all'altro formando il primo strato.
Il tiramisù è il dolce italiano per eccellenza, un capolavoro, tanto semplice da realizzare quanto goloso, a base di quattro ingredienti principali: mascarpone, uova, savoiardi e caffè. Questo dessert freddo è una preparazione di grande successo che presenta una notevole serie di varianti. Questa che vi proponiamo è la versione tradizionale. Alternating layers of ladyfinger biscuits soaked in coffee with layers of delicious mascarpone cream and a final generous sprinkling of bitter cocoa top top the whole thing off. This is the recipe for authentic Italian tiramisù, and trust us, there are infinite varieties - each one adapted to a particular taste or dietary needs.
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