Tortellini. One night I had frozen cheese tortellini on hand and didn't have a clue about what I was going to make. I scanned my cupboards and refrigerator and soon I was happily cooking. The tortellini is the most famous stuffed pasta in the world: it takes time and commitment, which make this recipe unique and special!
Top recipes for hearty tortellini soup, cool tortellini salad, and tasty tortellini sauces. Tortellini is ring-shaped pasta made from durum wheat and eggs, and stuffed with meat, cheese or vegetables. It sometimes comes in round, square and triangular shapes. You can cook Tortellini using 14 ingredients and 4 steps. Here is how you achieve that.
Ingredients of Tortellini
- It's of Per la sfoglia.
- You need 4 of uova.
- Prepare 400 g of farina.
- You need of Per il ripieno.
- Prepare 70 g of carne bovina.
- You need 70 g of lonza di maiale.
- Prepare 80 g of prosciutto crudo.
- You need 80 g of mortadella.
- It's 150 g of parmigiano reggiano.
- You need 20 g of burro.
- It's 1 of uovo.
- Prepare q.b. of noce moscata.
- It's q.b. of sale.
- It's q.b. of pepe.
Homemade tortellini is one of the most important recipes of my hometown, Bologna! Along with Bolognese ragù and Lasagne, this recipe is an authentic icon of the Emilian culinary tradition. Senza il grana, è una schifezza. Ecco pronti i tortellini, da gustare in compagnia.
Tortellini instructions
- Preparare la pasta all'uovo: mettere la farina su una spianatoia, formare una fontanella al centro e aggiungere le uova. Impastare fino ad ottenere un impasto morbido e liscio. Coprire con la pellicola e far riposare almeno 30 minuti..
- Preparare il ripieno: tagliare a pezzi grossolani la polpa di vitello e la lonza di maiale. Far sciogliere in una padella il burro, aggiungere la carne e far rosolare per una decina di minuti. Una volta intiepidita inserire la carne nel mixer insieme al prosciutto crudo, la mortadella, il parmigiano, noce moscata, sale, pepe e uovo fino ad ottenere un composto omogeneo..
- Riprendere la pasta all'uovo e stenderla sottile. Tagliare dei quadrati di 4 cm per lato ed adagiare al centro un po' di ripieno. Prendere il quadrato e piegare la pasta a triangolo premendo bene i bordi e poi unire le due estremità della base..
- Cuocere nel brodo di carne..
Browse All Tortellini Recipes About tortellini Tortellini is a ring-shaped pasta typically stuffed with (but not limited to) a mix of meat (such as pork loin, prosciutto crudo, or mortadella,) or cheese. In half a gallon of rapidly boiling salted water add the tortellini in batches. Tortellini, İtalyanların kapalı makarnasına verilen isim. Ancak henüz makarnanızı kendiniz yapma aşamasında değilseniz, hazır tortellini'yle de çok lezzetli bir yemek yapabilirsiniz. Domates Soslu Tortellini Tarifinin Servis Önerisi.
Nessun commento:
Posta un commento
Nota. Solo i membri di questo blog possono postare un commento.