Chili con carne. At chili suppers, this chili con carne recipe always disappears first! It's nice at home, too, since the longer it sits The Spanish phrase "chili con carne" means chili with meat, but both chili and chili. You call it Chili, we call it Chilli Con Carne.
Three little words that describe such a wonderful meal. It literally translates from Spanish to "Chili with Meat", and as generic as that sounds, it is filled with fantastic flavor. With chunks of chuck roast, browned in bacon fat and cooked with red kidney beans, red chili and chipotle chili, onion, garlic, jalapeños, tomatoes, and lime juice. You can cook Chili con carne using 12 ingredients and 5 steps. Here is how you cook that.
Ingredients of Chili con carne
- It's 300 g of carne macinata di manzo.
- You need 200 g of fagioli neri (lessati precedentemente).
- You need 1 of peperone rosso.
- Prepare 1 of cipolla bianca.
- You need 1 of limone.
- You need 200 g of passata di pomodoro.
- It's 700 ml of brodo di carne (o in alternativa vegetale).
- Prepare 1 cucchiaino of cumino in polvere.
- Prepare 1 of peperoncino piccante (fresco).
- It's 2 cucchiai of olio extravergine d’oliva.
- Prepare Q.b. of sale.
- You need Q.b. of pepe nero.
Carne con chile colorado mexican style stewed beef with chili sauce. Come home to a warming bowl of this Chili. This delicious recipe is great served with rice or on its own for a lighter lunch. This easy chilli con carne recipe has loads of flavour but uses mainly store cupboard ingredients.
Chili con carne step by step
- Lavare bene il peperone rosso, asciugarlo tamponandolo con carta da cucina e privarlo del picciolo e dei filamenti bianchi. Tagliarlo a pezzetti e tenere da parte..
- Sbucciare la cipolla, affettarla sottilmente e rosolarla in una padella con l’olio per 5-10 minuti, finché non risulterà morbida..
- Unire la carne macinata, il peperoncino tritato, la scorza grattugiata del limone, il cumino e fare cuocere mescolando spesso finché non sarà diventata rosa, quindi aggiungere il peperone rosso e saltare a fuoco vivo per 3-4 minuti..
- Versare la passata di pomodoro, il brodo caldo e, una volta ripreso il bollore, abbassare il fuoco al minimo e lasciare andare finché il fondo di cottura non sarà quasi del tutto addensato..
- A 5-10 minuti dal termine unire i fagioli precedentemente lessati per fare amalgamare i sapori, poi servire immediatamente ben caldo..
Serve with rice, on jacket potatoes or nachos. Basic Chili Con Carne With Beef and Beans. Click Play to See This Chili con Carne Recipe Come Together. This Chilli Con Carne is a Classic. This hearty chili has just the right level of spice.
Nessun commento:
Posta un commento
Nota. Solo i membri di questo blog possono postare un commento.