Zeppole. The real zeppole uses yeast, flour, water and bit of sugar, that's all. You fry in oil and the result is a light, spongey texture. You can find the real deal zeppole sold at fairs and in pizza places.
We have been voted Boise's Best Bakery nine out of the past ten years! Congratulations to our outstanding Zeppole team for making this possible, and "Thanks" to our terrific customers for voting for us year after year. If you are reheating from a frozen state I would double those times. You can have Zeppole using 11 ingredients and 5 steps. Here is how you cook that.
Ingredients of Zeppole
- It's 250 gr of acqua.
- Prepare 150 gr. of farina.
- It's 100 gr of burro.
- Prepare 1 of cucchiano di zucchero.
- Prepare 1 pizzico of sale.
- It's 500 ml of latte intero.
- It's 4 of tuorli.
- It's 130 gr of zucchero.
- Prepare 40 gr of maizena.
- It's Baccello of vaniglia o scorza di limone.
- Prepare of Amarene Fabbri.
How Many Calories In a Zeppole. This is the doughnut itself, not counting any toppings or sauces. Vernon, NY, Our Lady of Victory Church had an Italian festival every summer (we just called it the feast). I always looked forward to this; they blocked off a whole city block and had all of the typical festival games and food.
Zeppole step by step
- Mettere in un pentolino l'acqua, il burro, il sale e lo zucchero. Appena il tutto bolle, gettate di colpo la farina, togliere dal fuoco e lavorare con un cucchiaio di legno per amalgamare il tutto. Rimettere sul fuoco basso e, sempre mescolando col cucchiaio, far cuocere finché si stacca dal fondo formando una palla Togliere dal fuoco, lasciar intiepidire, aggiungete le uova uno alla volta, aspettando sempre che il primo sia incorporato prima di aggiungere le altre sempre uno alla volta..
- Ponete l'impasto in na sacca da pasticciere con becuccio dentato e su una placca fa forno riicoperta con carta forno fate la classica forma rotonda della zepppola lasciando un buco al centro di circa 2 cm..
- Forno preriscaldato cuocete per 10 minuti a 210 gradi e 20 minuti a 180 gradi. Spegnere quando risultano ben gonfi e dorati. Controllare, prima di estrarre, che l'interno sia secco. Far raffreddare fuori dal forno.
- Per la crema in una bowl mescolate con una frusta i tuorli, lo zucchero, la maizena Nel frattemoo fate intiepidire il latte con la scorza di limone o con I semi di un baccello di vaniglia Versate il latte filtrandolo con un colino a maglie stretter nel composto ottenuto e cuocete a fuoco lento mescolando con l'aiuto di una frusta.
- Ponete la crema in una sacca da pastocciere e giarnite ultimando con le amarene e zucchero a velo.
My favorite part was the Zeppole, fluffy fried balls of dough. They would put them in a paper bag, add powdered sugar and shake it up. Zeppole are tiny Italian doughnuts - crisp, light and incredibly fluffy. This version is made using a pate choux dough, which when fried, become so airy, tender and golden brown. The wonders of pate a choux dough never ceases to amaze me.
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