Zeppole. The real zeppole uses yeast, flour, water and bit of sugar, that's all. You fry in oil and the result is a light, spongey texture. You can find the real deal zeppole sold at fairs and in pizza places.
A staple at street fairs, they're also remarkably easy to make at home. Jill Paradiso is a classically trained chef that blogs about her adventures in the kitchen at SavageandSage.com. We have been voted Boise's Best Bakery nine out of the past ten years! You can have Zeppole using 13 ingredients and 3 steps. Here is how you cook it.
Ingredients of Zeppole
- Prepare of Per la pasta choux.
- Prepare 250 g of acqua.
- Prepare 1 pizzico of sale.
- Prepare 100 g of burro.
- It's 150 g of farina 00.
- Prepare 4 of uova.
- You need of Per la crema pasticcera.
- You need 500 ml of latte intero.
- Prepare 150 g of zucchero.
- You need 70 g of farina 00.
- You need 2 of tuorli.
- It's 2 bustine of vanillina.
- You need of Amarene sciroppate.
Congratulations to our outstanding Zeppole team for making this possible, and "Thanks" to our terrific customers for voting for us year after year. If you are reheating from a frozen state I would double those times. How Many Calories In a Zeppole. This is the doughnut itself, not counting any toppings or sauces.
Zeppole step by step
- Preparare la crema pasticcera. In un pentolino mettere a riscaldare il latte, in una ciotola mescolare lo zucchero con i tuorli, aggiungere la farina e mescolare. Versare il latte tiepido pian piano nella ciotola e mescolare, mettere il tutto nel pentolino e portare a cottura la crema mescolando con una frusta, quando inizia a bollire è pronta, togliere il pentolino dal fuoco e aggiungere la vanillina. Versarla in una ciotola e far raffreddare..
- Preparare le zeppole. Mettere in una pentola l'acqua, il sale e il burro a pezzetti. Far sciogliere del tutto il burro e versare la farina, mescolare fino a quando non si amalgama bene il tutto e diventa una palla che si stacca dalle pareti della pentola. Togliere il pentolino dal fuoco e far raffreddare l'impasto. Una volta freddo mescolare uno alla volta le uova, far incorporare bene il primo uovo e poi aggiungere l'altro, fino a termine le uova..
- Versare l'impasto ottenuto in una sacca da pasticcere con beccuccio a stella grande, formare le zeppole su una teglia da forno con carta forno. Infornare a 17gradi per 15/20 minuti circa, dipende dal forno. Quando sono alte e ben dorate sono pronte. Far raffreddare e farcire con la crema e amarene..
Vernon, NY, Our Lady of Victory Church had an Italian festival every summer (we just called it the feast). I always looked forward to this; they blocked off a whole city block and had all of the typical festival games and food. My favorite part was the Zeppole, fluffy fried balls of dough. They would put them in a paper bag, add powdered sugar and shake it up. Zeppole are tiny Italian doughnuts - crisp, light and incredibly fluffy.
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