Spaghetti alla norma 🌷. Cook in abundant olive oil, without crowding, sprinkling with salt and adding more oil as needed. Rinse and drain well, then pat dry with paper towels. Pasta alla Norma Variations At it's base, this dish is a simple tomato sauce, tossed with a short pasta (macaroni, penne, etc) and cooked eggplant.
It is typical of the Sicilian cuisine created originally in Catania, Sicily, Italy. The original recipe is made with macaroni (typical Italian pasta), tomatoes, fried aubergines (eggplant), grated ricotta salata cheese, and basil. The name of the dish is said to originate from the. You can cook Spaghetti alla norma 🌷 using 10 ingredients and 4 steps. Here is how you achieve that.
Ingredients of Spaghetti alla norma 🌷
- You need 200 g of spaghetti.
- It's 500 g of pomodori.
- You need 1 of melanzana.
- You need 1 spicchio of d'aglio.
- You need 2 cucchiai of olio evo.
- Prepare q.b. of olio per friggere.
- Prepare q.b. of sale grosso.
- You need q.b. of sale fine.
- You need q.b. of basilico.
- Prepare q.b. of ricotta salata.
Pasta alla Norma: discover all the ingredients, and how to prepare the original Sicilian recipe. "Pasta alla Norma" is the most famous Sicilian recipe in the world. The scents and flavors of Sicily, magical and magnetic island, sunny and beautiful from North to South and from West to East. Add the Norma sauce and a little of the reserved cooking water and toss together back on the heat. Feel free to use a different type of short tubular pasta such as ragatoni if you can't get your hands on boccole.
Spaghetti alla norma 🌷 step by step
- Laviamo le melanzane, togliamo l'estremità e tagliamole a fette circolari da 1 cm. Lasciamole riposare per mezz'ora, per eliminare il sapore amarognolo e l'acqua in eccesso. Trascorso il tempo sciacquiamo le melanzane e asciughiamole con un canovaccio. In una padella versiamo un po' d'olio di semi e friggiamole. Quando saranno ben dorate li trasferiamo sopra un piatto foderato di carta assordante..
- Laviamo i pomodori, togliamo il picciolo, li incidiamo con un coltello e li scottiamo per 5 minuto in abbondante acqua salata (io questo passaggio l'ho saltato perché ho adoperato i pomodori pelati fatti l'anno scorso). In una casseruola facciamo soffriggere l'aglio con l'olio evo..
- Scoliamo bene i pomodori e passiamoli con un passapomodoro dentro la casseruola. Aggiungiamo il sale, qualche fogliolina di basilico e facciamo cuocere per 20-30 minuti..
- Nel frattempo gli spaghetti saranno cotti. Scoliamoli e condiamoli con la salsa di pomodoro. Serviamo gli spaghetti nei piatti e sopra mettiamo un po' di salsa, le melanzane fritte, qualche fogliolina di basilico e abbondante ricotta salata, grattugiata al momento..
To the garlic oil, add the chopped tomatoes. Pasta alla Norma Recipe by Yotam Ottolenghi from Simple. Wipe out the pan, then add another tbsp oil and cook the garlic for a minute. And this traditional and legendary Sicilian Pasta with eggplants & rich tomato, garlic and basil sauce is just about that. How did Pasta Alla Norma get its name?
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