Tortellini. One night I had frozen cheese tortellini on hand and didn't have a clue about what I was going to make. I scanned my cupboards and refrigerator and soon I was happily cooking. The tortellini is the most famous stuffed pasta in the world: it takes time and commitment, which make this recipe unique and special!
Top recipes for hearty tortellini soup, cool tortellini salad, and tasty tortellini sauces. Tortellini is ring-shaped pasta made from durum wheat and eggs, and stuffed with meat, cheese or vegetables. It sometimes comes in round, square and triangular shapes. You can cook Tortellini using 9 ingredients and 7 steps. Here is how you cook that.
Ingredients of Tortellini
- It's 400 g of farina 00.
- You need 4 of uova.
- Prepare of Ripieno.
- Prepare 80 of g lombo di maiale.
- It's 50 g of mortadella di bologna.
- Prepare 50 g of prosciutto crudo di parma.
- Prepare 70 g of parmigiano stagionato grattugiato.
- Prepare of Noce moscata.
- It's 1 of uovo.
Homemade tortellini is one of the most important recipes of my hometown, Bologna! Along with Bolognese ragù and Lasagne, this recipe is an authentic icon of the Emilian culinary tradition. Senza il grana, è una schifezza. Ecco pronti i tortellini, da gustare in compagnia.
Tortellini step by step
- Per il ripieno: frullate insieme carne, mortadella e prosciutto in un mixer. Trasferite in una padella con un filo d'olio o una noce di burro e fate rosolare bene..
- Fate intiepidire, e aggiungete il parmigiano grattugiato, la noce moscata e l'uovo. Trasferite nel mixer sino ad ottenere una crema, mettete in una vaschetta con coperchio e fate riposare in frigo..
- Per la pasta: disponi la farina a fontana e metti al centro le uova. Incorpora la farina poca alla volta e impasta bene sino ad ottenere un panetto liscio..
- Avvolgi nella pellicola e fai riposare al fresco almeno 30 minuti..
- Preleva un pezzetto di impasto e stendilo sottile 0.6mm, ricava dei quadrati di 4cm×4cm, metti una pallina di ripieno al centro e richiudi il tortellino. Continua sino ad esaurimento dell'impasto..
- Falli asciugare su una spianatoia. I tortellini sono pronti da cuocere, o congelare!.
- La tradizione vuole che vengano cotti in brodo di carne (pollo, cappone): portate a bollore abbondante brodo, buttate i tortellini e cuoceteli per circa 15 minuti..
Browse All Tortellini Recipes About tortellini Tortellini is a ring-shaped pasta typically stuffed with (but not limited to) a mix of meat (such as pork loin, prosciutto crudo, or mortadella,) or cheese. In half a gallon of rapidly boiling salted water add the tortellini in batches. Tortellini, İtalyanların kapalı makarnasına verilen isim. Ancak henüz makarnanızı kendiniz yapma aşamasında değilseniz, hazır tortellini'yle de çok lezzetli bir yemek yapabilirsiniz. Domates Soslu Tortellini Tarifinin Servis Önerisi.
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