Pizza fritta. Fried dough, Pizza Fritta, Pizza Fritte, Fried Doughnuts, Zeppole, Funnel Cakes, Beignets, Johnny Cakes are just a few names of fried dough. Italian fried dough is pizza dough, deep-fried and sprinkled with either powdered sugar or granulated sugar. As expected, the newly announced Villa Pizze Fritte drive-thru in DeWitt opened with cars backed up into the street waiting for the fair favorite.
Tweak this simple filling by adding any of your favourite ingredients to gently melt inside. Pizza Fritta is an Italian fried pizza recipe straight from Naples, topped with garlicky tomato sauce, chunks of mozzarella and fresh basil leaves. Forget the oven, no need to wait for it to pre-heat. You can cook Pizza fritta using 9 ingredients and 2 steps. Here is how you achieve it.
Ingredients of Pizza fritta
- It's 450 g of farina00.
- It's 300 g of farina0.
- Prepare 2 cucchiaini of rasi di lievito di birra secco.
- Prepare 20 of sale fino.
- It's 50 ml of olio evo.
- It's 450 ml of acqua tiepida.
- It's of Olio di arachidi per friggere.
- You need of Farina di semola fa.
- You need of Polpa di pomodoro.
All you need is one little frying pan and you are SET. "Pizza fritta is a simple food, easy to make at home because unlike classic pizza you don't need a wood burning stove, just a frying pan," explains Gino. It's very versatile and can be filled with virtually anything: traditional "cicoli" Neapolitan salami with ricotta or provolone; mozzarella and ham; or even sautéed greens like. After the Pizza Fritta can be handled without burning you, it's time to sugar coat them by adding granulated sugar to a paper lunch bag and shaking the individual pieces of fried dough in the bag. Be sure to check for holes in the bag so sugar doesn't go flying everywhere.
Pizza fritta step by step
- Facciamo scaldare l'acqua, mi raccomando non bollente circa 30°. Mettiamo in una bool l'acqua tiepida,il lievito di birra,incominciamo a mettere un po' alla volta la farina,l'olio evo il sale e impastiamo bene per circa 10minuti...formiamo una bella palla,copriamo con della pellicolla e canovaccio poi lasciamo lievitare per circa 8/10 ore...possiamo preparare l'impasto anche la sera,lo mettiamo in frigo poi al mattino lo facciamo continuare a temperatura ambiente..così ci portiamo avanti...
- Trascorso il tempo sporzioniamo l'impasto con delle palline della grandezza che vogliamo e stendiamo le pizzette su un piano infarinato di semola,facciamo un buchino al centro e facciamo riposare una mezzora. Prendiamo una padella a sponde alte e portiamo a temperatura l'olio..165°/170°...friggiamo,poi condiamo a piacere..io ho usato della polpa di pomodoro che ho fatto soffriggere con l'aglio e rosmarino... una bella grattugiata di pecorino e vai!! Una bontà...provate.
Naples / Napoli, a culinary destination you should not miss on a Trip to Italy! Below you will find the Instructions, and even a Video below to demonstrate how to make a Fried Pizza like the Italians. La pizza fritta è uno degli street food più famosi e amati di Napoli! Chi non ricorda Sophia Loren nel celebre film cult L'oro di Napoli mentre frigge pizze nel vicolo? Pizza fritta is similar to fried calzone, using go-to pizza toppings.
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